Humfree Bug Art – Collema

Skärmavbild 2013-06-14 kl. 12.50.49Humfree Bug Art, sextetten från Stockholm har tidigare släppt låtar, dels på bolaget Esplanaden Fonogram, men även via intressanta 100 Songs. Det har tidigare varit intressant och melodiöst spännande och utmanande.

Nu släpper de sitt debutalbum, Collema, ett minialbum bestående av sex låtar. Det är en utsvävning likt Sigur Rós har blivit inlåst med Bruce Springsteen och Prince i en källare, utan nyckel i en vecka. Den här plattan täcker det mesta man behöver, glädje, förundran och även en del tvivel – Det är lätt att fastna i funderingar kring högt och lågt när gitarrerna och harmonikan sveper fram i låten Flowers, som enligt mig är den starkaste på den här skivan.

Vi har haft möjligheten att få se Humfree Bug Art en gång. Dock avskalat och delvis akustiskt på Hemma Hos Sessions. I sommar ska de spela lite här och var, bland annat på NOA Festivalen. Vi är där för att få se dem i full styrka, i full arsenal. Hoppas vi ses på Falsterbo strand 25-27 juli. Till dess, lyssna på Humfree Bug Art här:

Se deras videor här: http://www.youtube.com/user/fredrikforell?feature=watch

Följ dem här: https://www.facebook.com/HumfreeBugArt

/Kristofer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s