Trixiia – I Ett Rum

Image

Trixiia är ett band från Malmö som består av Hilde Schotte, Erik Lundahl, Lovisa Kowalczyk, Magdalena Svensson, Niklas Bennerholm, Johanna Hydén och Genta Hoxha. Något som jag har reagerat på i år är att det är mycket stråkar i musiken. Det kan märkas lite här och var, och jag tycker det är ett väldigt trevligt inslag.

Trixiia har anammat det till allra högsta grad. De har med dubbla uppsättningar av viola, fiol och cello. Förutom stråkarna så har de även bas, trummor och elektroniska element i sin musik.

De började spela som en trio under våren 2011 och fick ett par spelningar här och var. Då bestod bandet av Hilda, Niklas och Erik.

Under våren 2012 bestämde dem sig för att ta in en stråkkvartett bestående av de övriga medlemmarna i dagens Trixiia. Hilde och Erik tog på sig uppgiften att arrangera och komponera låtarna, vilket de gör med bravur.

Tydligen ska något skivbolag också ha lagt näsan i blöt. Vi väntar på spänning vad det leder till.

Nu har de nyligen spelat in en ny musikvideo. Den är inspelad i en lägenhet – Också något som verkar trendigt den här musikvåren. Låten heter passande nog I Ett Rum och går att se här:

Trixiias Facebook: http://www.facebook.com/trixiiamusic

/Kristofer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s