High Coast jagar norrsken och skapar musik

HighCoast

Inspirerad av den svenska naturens mystiska stillhet och av en jakt på norrsken, släpps nu High Coast nya singeln Talvatis som kommer finnas med på kommande EP. Vi tog ett snack med Daniel Walke, sångare och låstskrivare i just High Coast för att se hur läget egentligen ligger till.

Vi träffades senast på På Besök 2011 där du spelade i Demobankens regi. Vad har hänt sedan dess?

Sedan vi spelade på På Besök har vi haft en del andra spelningar, på mycket pubar och restauranger. Redan då var EPn faktiskt igång, och vi spelade in i mitt vardagsrum där hemma. Efter att Wallentin Richardsson (Since Our First Guitar, Black Guillemot mfl) fått höra demoinspelningarna ville han att vi skulle komma och spela in i Discrete Motion Recordings i Malmö, vilket vi gjorde under hösten 2012.

Hur har ni jobbat med senaste skivan och vad kan lyssnaren förvänta sig av detta alster?

Vi hade en både planerad och spontan approach till inspelningen. Vi hade spelat in det mesta innan hos mig, som sagt, men låtarna kom att förändras en hel del och fick en helt ny dimension när vi jobbade tillsammans med Wallentin. I Talvatis har vi till exempel både stråkar och till och med en minikör i slutet. Det tillkom allt från tramporglar, mysiga pianoslingor, till mysiga brusljud och inspelning av fotsteg. Lyssnaren kan förvänta sig en musikalisk resa med många sköna stopp på vägen. Texterna försöker jag skriva ganska målande, så att det blir öppet för lyssnaren att tolka själv, utan att det är alldeles för flummigt. Ofta har låtarna trots allt en ganska konkret mening för mig. Talvatis, t ex, handlar om en jakt på norrsken i norra Sverige. Fukushima däremot handlar om kärnkraftsolyckan i Japan och Young Sparrow om att ta nya steg framåt i livet. Så vad jag skriver om är ganska blandat!

Hur ser framtidsplanerna ut?

Nu släpps EPn till våren på nystartade Red Tape Recordings, och när EPn släpps är vår plan att komma ut och spela live igen då vi inte gjort det så mycket de senate månaderna. Vi vill gärna komma ut till konsertlokaler som Mejeriet, Babel och KB och inte bara spela på restauranger och pubar. En releasefest kommer också att bli av givetvis! Framtidsplanen är att till hösten spela in en fullängdsskiva. Jag har redan många låtar klara och jag tror att det kommer bli riktigt gött. Vår plan är att jobba med Walle igen. Sen får vi se vad som händer efter det.

Följ High Coast här>>

/Simon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s