Heart Attacked med kommande skiva ”Another Disease”

Image

Den 6 mars i år släpper Heart Attacked sitt debutalbum ”Another Disease” på den nystartade etiketten Red Tape Recordings. Vi på Demobanken fick möjligheten att lyssna på vad som komma skall.

Tidigare har vi recenserat singeln ”Desert Lions” vilken ligger som andraspår på skivan. ”Mörk partybomb med lika mycket energi som vånda” lät orden då. ”Another Disease” börjar i samma pumpande tempo som singeln med låten ”I´ve Spent My Money On My Soul” och vi lutar oss tillbaka för att ta del av en tempofylld historia. Nu blir det dock inte så, efter de två inledande låtarna går skivan ner i tempo. Skivan lyckas trotts tempoväxlingen att behålla sin helhet och röda tråd. Det är mörkret och våndan som etsar sig fast i låtarna mycket tack vare en tryckande rytm och puls som musiken är uppbygd av. Heart Attacked är inte heller rädda för att släppa lös djävulen så att säga och många av de lugnare spåren avslutas med ren och skär noise, eller oljud som min pappa skulle kalla det.

”Orpheus” måste utnämnas som egen favorit på skivan. Isande blås förgyller en avskalad låt som tycks leva sitt egna liv trotts att den ligger på en faktisk skiva.

Du som vill se Heart Attacked live innan skivan släpps bör besöka deras releasfest den 1 mars som äger rum i deras studio i Lund. Nedan kommer låten ”Young Servants som finns med på ”Another Disease”.

Följ Heart Attacked här>>

/Simon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s