Sturle Dagsland väver drömvävar

Sturle Dagsland, 21 år, musiker och bosatt i Stavanger (Norge) håller i detta nu på med att spela in sin debut-EP som ska komma någon gång under våren. Låtskrivandet och inspelningen gör han tillsammans med sin bror Sjur Dagsland i Onomatopoetikon Studios. Dagens musiktips skriver att Sturle tillsammans med brodern väver drömvävar med sin musik, där det fängslande soundet och Sturles egensinta röst skapar en alldeles egen magi.

Beskrivning kan inte göras bättre. När man väl börjat lyssna på Sturles musik är man fast. Det är som att kliva in i en sagovärld som man gärna inte vill lämna. Rent musikalsikt kan bandet jämföras med islänningarna i Sigur Ros fast på Norska med engelska texter. Sturle och hans bror är inte ensamma om att skapa denna vackra musik. Med sig har de även Carl Tomas Nising, Lage Nøst & Eirik Heggen.

Förra året blev Sturle tilldelad ”Emerging Artist 2012” i Köpenhamn av ”Copenhagen Songwriter Festival”. Han har även fått med sin musik i en teateruppsättning av Knut Hamsuns som både har framförts i Ryssland och Norge.

”Its explorative! Its Provocative! Its fucking avant-garde, but I love it!” – Benjamin Aggerbæk

http://www.facebook.com/sturledagsland

/Simon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s