Dolfyn – När välproducerat inte behöver vara bäst

Dolfyn består enbart av Mathias Brodén. Mathias har tidigare spelat i band men då inte riktigt fått utlopp för sin kretivitet och sina idéer. Det blev ett
ypperligt tillfälle för honom att experimentera med musiken när bandet splittrades. I början var Mathias inne på den elektroniska banan med influenser som Daft Punk, Kraftwerk och Slagsmålsklubben vilket snart övergick till mer indiebaserad poprock.

Dolfyn släppte sin första EP för drygt en månad sedan som om möjligt är mörkare än tidigare men där indiepopen fortfarande är starkt representerad. Mathias förklarar musiken som enkel krautrytm (4/4-takt) med få polyrytmiska detaljer, klassisk rockuppsättning och popsång.

Med monotoma riff, drömsk sång och en produktion som inte är 100 % skapar Dolfyn något unikt och vackert. Att Mathias inte har varit inne i någon dyr studio märks och det märks på ett positivt sätt. Sönderproducerad indiemusik har vi fått nog av de senaste åren. Det känns som att vi kommer Mathias in på livet och som lyssnare är det lätt att sätta sig in och bli berörd av låtarnas mörker och texterna som förmedlas av en effektfull och drömsk stämma.

Vi hoppas Mathias fortsätter med det han gör och det ska bli spännande att se vad som kommer härnäst.

Läs mer om Dolfyn här>>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s