Kreativa Mary Ocher från kreativa Berlin

Singer-songwriten, poeten och artisten Mary Ocher föddes i Ocheretianskaya, Ryssland med sin pappa,  en hårt jobbande dockteaterproducent och sin mamma, en på den tiden arbetslös ingenjör. När Mary var fem år lämnade familjen kylan och flyttade till södra Israel som de senare bytte ut mot Tel Aviv.

I december 2006 startade Mary upp The Baby Cheeses som blev ett hyllat band i israels undergroundkretsar. Året efter lämnade bandet Israel och Tel Aviv för flytta till Berlin.

Mary Ocher bor fortfarande i Berlin, mycket har dock hänt på den musikaliska fronten. 2011 släppte hon ”War songs” och i dagsläget jobbar hon med sin nya skiva ”Eden” som kommer komma ut någon gång under 2013, allt solo. Hennes enmannaprojekt består av avskalade melodier och snabba, poppiga riff. Något som gör Mary fullständigt unik är hennes röst som rör sig mot opera-hållet och som skapar härliga kontraster till hennes kompositioner.

Det bästa av allt är att Mary snart börjar packa sin väska. Hon kommer nämligen till Hemma Hos och Inkonst den 10 november. Kul så kul kommer det att bli.
http://www.facebook.com/MaryOcherMusic

/Simon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s