Video

UFFE & LEOPARDEN

Ibland dyker det upp musik som är så bra att den bara måste uppmärksammas med en liten text till våra läsare, även om det inte är ett demoband i vår bank. Så är fallet i det här blogginlägget.
Uffe & Leoparden består av de skånska barndomsvännerna Ulf Alsterlund och Daniel Leopold som levererar musik i en ny tappning som inte är allt för vanligt i musiksverige. Rappen på skånska har sin utgångspunkt i hiphop medan musiken har sin referenspunkt i elektronisk dansmusik. Men lika mycket är låtarna uppbyggda som klassisk pop och texterna och lyriken är snarare inspirerade av en person som Thomas Öberg i Bob hund än någon rappare. Intressant, dansant och riktigt bra är det i alla fall.

Debutplattan Genom Filter och Mix som innehåller stjärnkorn som ”Här Nu”, ”Länge Leve Kärleken” och ”Borta Bra” släpptes i mars tidigare i år. 10 spår med en genomgående rödtråd av underhållande berättelser framförda över dansanta rytmer och svängiga synthar.
Uffe & Leoparden skall upplevas live och bandet arbetar hårt för att göra konsertupplevelsen till något mer än vad hiphop och dansmusik brukar vara. Allting spelas helt live med trummaskiner, synthar och samplers av båda bandmedlemmarna.
Så håll ögon och öron öppna för nyheter från denna skånska duo.

http://uffeandleoparden.tumblr.com/

/Gustaf

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s