Way Out West

I dagarna tre reste 80% av Demobanken till Göteborg för att besöka den, i våra världar, trevligaste festivalen i Skandinavien.

Med förhoppningar och ambitioner så entrade vi området och bevittnade först storheter som Thurston Moore, Refused, The Black Keys med mera.

Men vi är som kanske bekant en förening som jobbar för osignade och upcoming artister och därför låg fokus på de artisterna. I vår förening har vi runt 250 artister och det var en artist representerad på festivalen, Sameblod. I Solander fann vi även en god vän som vi träffat tidigare, Albin från PAL som även de är med i Demobanken.

Sameblod fick den stora glädjen och äran att spela på Park Lane, en klubb som till vardags har besökare som har stora Canada Goose-jackor och som är solbrända i november, men nu infann sig inte de där utan klubben var till 85% fylld av människor med välmedveten mustasch och stilrena shorts som är lätt upprullade vid knäet. De besökarna samt några till stod vid scenen runt 00:30, förväntansfulla och glada i vågen för att ta emot Sameblod. Bandet spelade mest låtar från den nya skivan, Braided Memories. Alla dansade i takt och en av festivalens bästa spelningar var ett faktum.

På lördagsnatten mellan Hans Appelqvist och Kingdom Of Evol så spelade Solander i Annedalskyrkan, bandet där vår vän Albin spelar. Solander är ett Malmöband där popmelodier blandas om vartannat med folkrocktoner. Bandets sångare, Fredrik har en stämma som Gud har gett honom. Tror jag i alla fall.

/Kristofer

20120813-194526.jpg

20120813-194638.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s