Kim Vestin

Tänk om Regina Spektors, Tori Amos, Björks & Kate Bushs musik skulle få ett kärleksbarn… Då skulle det med stor sannolikhet låta ganska mycket som Kim Vestins storslagna musik som hon själv kallar för episk pop. De bombastiska trummorna och drömska elgitarrerna kompletterar Kims röst och de olika elementen hjälps åt att framhäva varandra. Låtarna är intima och utelämnande, men på samma gång kraftfulla.
Kim kommer från Ångermanland där hon växte upp med mamma, mormor och ett varierande antal katter. Hennes mamma var hippie när det begav sig och hon lärde Kim att de enda berusningsmedel man behöver är musik och naturupplevelser. Det var med åttaåriga fingrar Kim först kom i kontakt med ett piano och sen dess har hon varit fast.
Nu är hon baserad i Stockholm och spelade nyligen på Popaganda men vi hoppas på att få se henne på en scen nära oss snart!
I våras släppte hon tillsammans med medmusikerna Oscar Hägglund och Fredric Johansson en hemmagjord skiva vid namn ”This is Peace”.
Du hittar musiken bland annat på hennes Myspacesida. Missa inte hennes sovrumsinspelningar ”Bedroom Tapes”, för en ännu mer intim upplevelse. I juni hade Kim dessutom ett projekt kallat ”June Tunes” som gick ut på att hon spelade in avskalade covers och la ut på en blogg under juni.

Här nedan kan ni se Kim Vestins June Tunes- tolkning av
MGMT – Time To Pretend

FACEBOOK
TWITTER

/Sophia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s