Tidens Ande

André Sandström arbetar som sjuksköterska men när han inte tar hand om sjuka patienter så spelar han på sin akustiska gitarr och sjunger på skånska. Han går under artist-alias Tidens Ande.
Under perioder då han arbetade i Norge fanns det plats och ta upp gitarren och skriva musik och det var precis vad han gjorde. Jag sitter just nu och lyssnar på Ep:n ”Relationer”. Fem stycken spår som går rätt in i hjärtat. Det är fint och jag börjar dra paralleller till Mikael Wihe (kanske är det hans skånska, jag vet inte)

Under inspelningsprocessen har han tagit hjälp av olika musiker och vänner i hans närhet, som fått tolka och lägga sin personliga prägel på låtarna. Inspelningen har skett i hans sovrum som under denna process bytt namn till Studio Andrum, en plats för lugn och reflektion.

Just lugn och reflektion tycker jag är en väldigt bra sammanfattning på Ep:n

Vart musiken bär honom vet ingen, inte ens han själv. Men han tycker det är fantastiskt givande att få folk att känna. Framförallt i hans yrkesroll där han i olika sammanhang har fått spela för patienter och därav märkt att det uppstår en  en känsla inom dem.

Det är fint, det är skånskt, det är 2012

Tidens Ande

Ep:n relationer finner du här
Stöd musiken på facebook här

/Rikard

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s