Faragó – Aint Got No Swag

Stockholmsbandet Faragó är ett motsägelsefullt band. Dom döper en låt till ”Ain’t Got No Swag” och innehållet lever inte upp till titeln. För det låten levererar är just den mest helgjutna swagen i jazzig funkform!

En ensam rytmisk pianoslinga öppnar låten för att efter ett par sekunder ensamt i rampljuset få sällskap av resterade ensemble. När hela bandet har slagits in är swaget igång i ett hängigt beat, perfekt att gå så där coolt och avslappnat till. Vi har piano, rhodes, funkig bas, slick lagom distad gitarr med, hängiga trummor, jazzigt blås och en skrollande bluesig röst över det. Allt förpackat i ett drygt 5 minuter långt dynamiskt spår med både plats för saxofon- och gitarrsolo.

Jag måste säga att sångaren och hans stil ihop med resten av musiken ger en del ”Eric Burdon & War”-känsla (Ett projekt med The Animals sångare ihop med funkgruppen WAR på 70-talet). Fast detta är svenskt och väldigt 2012 då dom i denna svängig funk slänger med termer som ”swag” från dagens hiphopvärld. Kan det bli mer rätt?

Detta är ett band med stor potential och jag väntar med förväntansfulla öron på fler låtar från dessa nykomlingar!

Lyssna på ”Ain’t Got No Swag” tills dess ni med!

 

/Gustaf

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s