No Definite Time räddar en förlorad genre

No Definite Time är ett Stockholmsbaserat indeiband som spelar en blandning mellan pop, rock och grunge. De har hittat insperation från 90 –tals band som Pearl Jam, Radiohead, Jeff Buckley och Nirvana. Även influenser från nyare grupper som as Muse, Porcupine Tree and Incubus kan skönjas i deras musik.

Bandet bildades 2011 och har redan hunnit med ett antal spelningar, framförallt i Stockholmsregionen. I Musiktidningen Gaffa fick No Definite Times pyrfärska demo fem stjärnor av sex, vilket visar på bandets höga kvalitet. Patrik Wirén (från GAFFA) skriver att ”här finns en popkänsla, inte minst i mäktigt känslosamma Fly, som gör att bandet aldrig fastnar i samma tungrodda prettoträsk som många andra med liknande förebilder (Hej Creed).” Jag kan inte mer än att hålla med samtidig som man måste lyfta sångaren Robin Strandlund som ger en extra dimension till låtar som lätt hade kunnat försvinna i en grå Takida-periferi.

Jag vill tacka No Definite Time för att de lyckas rädda en genre som i mina öron har drunknat i distade gitarrer och frireligiös sång. Det känns nästan som att vara tillbaka i eran med Radioheads The Bend.

Lyssna och njut.

/Simon Eriksson


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s