Niklas Krig rustar för drabbning

Malmömusikern Niklas Krig jobbar med att färdigställa sin första EP som kommer att bestå av tre melankoliska låtar om vardagstristess och livets besvikelser. I detta nu är en den första låten ”take me away” klar.

Tyskland startade upp två stora krig i början av 1900-talet. Belgien skapade innebördeskrig mellan Hutser och Tutsier i Rwanda i slutet av 1900-talet. Vilket ledde till att 1 miljon Tutsier blev dödade. Hur Belgarna tänkte om de ens gjorde det är ett annat kapitel som jag inte kommer gå djupare in på nu.

Niklas Krig är trotts sitt namn en fredlig kille och hans ända vapen är piano, fioler och en röst som är få förunnad. I ”take me away” blandas drömska tongångar med en portion hopp och glädje. För mig andas låten sommar och man får lust att hoppa ut i första bästa sommaräng.

…Och Niklas Krig håller på att starta upp krig. Nämligen mot dåliga sommarplågor som ingen egentligen vill höra. Så P3 spela detta och låt Belgien få alla tjatiga sommarplågar som straff för vad de har gjort mot stackars Rwanda.

Take me Away finns även på iTunes och Spotify.

Lyssna och njut.

/Simon Eriksson

Annonser

One response to “Niklas Krig rustar för drabbning

  1. Pingback: In Our Nature – What A Waste | DEMOBANKEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s