Lyft er musik med UpSweden

Intervju med UpSweden.
Plats: Chez Madame.
Datum: För länge sedan, men allt är högaktuellt.
Vilka: Martina Johansson, Jakob Nord och Jon Rinneby.

Berätta vad UpSweden är
– Jakob: UpSweden drivs i föreningsform. Vi jobbar med upcoming musiker där alla har gemensamt att komma fram med sin musik och då försöker vi hjälpa dem genom det individuella behov och deras olika förutsättningar och mål. Vi finns i nio städer, men vi har ett, typ, grundutbud av tjänster som vi kan hjälpa dem med. Vi har ett stort nätverk som vi gärna delar med oss av och vi kan hjälpa till med produktioner. Men det vi gillar att använda mest när vi beskriver oss är att vi jobbar med den individuella coachningen och då främst med marknadsföringen. Många artister kanske inte vet vilka kanaler de ska arbeta mot, vilken är deras primära publik och så vidare, där kan vi ge dem jättemycket hjälp! Men vi gör inget åt dem, utan med dem! En slags hjälp till självhjälp kan man säga.. Det är det och produktionsstudion är det mest attraktiva till vår hjälp. Martina (artist på UpSweden) kommenterar, Det är marknadsföringen och uppladdningen innan marknadsföringen som har gjort mest för mig på UpSweden. Ibland blir det väldigt mycket och då är UpSweden bra för man får saker och ting gjort.
– Jon: Man kommer ju ut från skolan och ska göra saker, det blir alldeles kaosartat. Då är det bra att ha sådana som oss som fungerar som en skola, typ. Vi är de upcoming artisternas lärare.
– Jakob: Haha, fan vad torrt det låter.. Magister Nord, haha.

Hur länge stannar artister hos er? 

– Jakob: Artister som kommer längre i sin karriär tenderar att lämna oss. Vissa band är fortfarande kvar som har kommit längre, men mycket för att vi är de oberoende, ickeekonomiska bollplanken som kan fungerar som komplement till skivbolag och distrubitörers tips och råd.

Hur många artister har ni kopplade till er? 

– Jon: 25 i Malmö.
– Jakob: Vi vet inte hur många det är riks, men över 100 alla gånger.
– Jon: Vi borde ha en festival med alla artister.. Det hade blivit..
– Jag: Dyrt?
– Jon: Haha, ja.
– Jakob: Och bra!

Vart får ni pengar ifrån?

– Jakob: Vi får pengar från ett studieförbund som heter Kulturens Bildningsverksamhet. De har vi jobbat med i två år. Det är politiskt och religiöst obundet. De har en stor förståelse för det vi gör, det känns roligt.

Har ni haft någon artist som har gått från gräsrotsnivå till att ösa hårt på Siestafestivalen i år?

– Jakob: De är inte jättemånga, men vi har några små framgångssagor och vi har varit ganska dåliga på att sprida dem. Sophia Jannok var med i UpSweden Luleå. Hon kanske inte rockar tungt på Siesta men.. Lilla Sällskapet går det bra för också. Även Mashup Intenational och Magnus Ekelund och Stålet. Där är ett band som lämnade UpSweden för ett tag sedan för att de inte behöver oss, och jag hoppas att de har lärt sig något..
– Jon: Lilla Sällskapet är fortfarande med i UpSweden. De gillar nog oss.

Vart är UpSweden om 3 år?

– Jon: På Hawaii med en drink i handen.
– Jakob: Om tre år.. Skulle jag säga att vi är den självklara kanalen för upcoming artister i de orter vi finns. Vi är en bättre artistförmedlare till de kompisar och samarbetspartners vi har och folk kan vända sig till oss och få det de vill ha. Hos oss får man mycket bra musik från up coming artister.

Imorgon tisdag arrangerar UpSweden fest på Far i Hatten i Malmö. Följande artister medverkar: Crying Day Care Choir, Sonja Skibdahl, Bring The Mourning On och Idle Hands. Kolla in Facebookeventet och delta för allt du är värd: http://www.facebook.com/events/372799936106494/

För att kika in mer på UpSweden följ den här länken: http://upsweden.se och UpSweden Malmö: http://upsweden.se/vara-staeder/upsweden-i-malmoe

/ Kristofer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s