Radjoteatern presenterar!

Radjoteatern bildades i Stockholm 2010 av duon Pentti Lindén och Pontus Englund. Namnet ”Radjoteatern” föddes då de befann sig i Egypten, där nästan det enda som spelades i taxibilarna var arabisk radioteater. Vid denna tidpunkt hade de båda känt varandra under flera år, dock utan någon musikalisk anknytning. Detta trots att de båda under större delen av sina liv sysslat mycket med musik, emellertid på väldigt skilda håll.

Pentti har bakgrund inom produktion och artisteri medan Pontus som musiker har utövat flertal instrument som exempelvis, trummor, slagverk och olika blåsinstrument. Deras gemensamma nämnare är att bägge gillar elektronisk musik vilket också flätade samman dessa herrar till bandet Radjoteatern.

Musiken bygger oftast på uptempo-beats som i kontrast till drömska syntmelodier skapar en spännande kontrast där mystiken tar över och transporterar dig till en plats där dans är ett måste. Även sången är starkt känsloladdad och Radjoteatern har med en välproducerad EP hittat ett sound som jag tror kan räcka långt både nationellt och internationellt.

/Simon

Lyssna och njut.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s