Mindless / Lonebird, en hybrid. Något fint

Mindless bildades 2007 av basisten Mattias Willis. Bandet var komplett under våren och till hösten hade de spelat in sin första fulländare i Ramtitam studion i Stockholm. Mindless har sedan dess spelat på flera ställen i Stockholm som till exempel: Clustret, Tantogården, Café Opera, Stampen, Mosebacke. En ny fullängdsplatta är på gång under 2010.

Mindless består av:
Mathias Danielsen – sång & gitarr
Mattias Willis – bas
Stefan Söderberg – kör & gitarr
Patrik Juutilainen – trummor
Mikael Ekblom – klaviatur

Mindless spelar dans- och softvänlig pop med samplingar av Dr. Martin Luther King, snyggt, välpolerat och musik som har stor potential. Vi på Demobanken är glada att det här bandet har kontaktat oss och vi hoppas att lyckan kommer att falla över dem någon dag. Det är de värda.
http://www.facebook.com/pages/mindless/275187497008

 

Vid sidan av Mindless så har sångaren Mathias Danielsen ett soloprojekt som heter Lonebird. Han skickade med en låt till vår mail för ett tag sedan som heter Storm Trough The Tide och den hittar du på Metro On Stage. Eftersom deras sökfunktion inte fungerar i skrivande stund så kan jag tyvärr inte länka dit.

Lonebird påminner lite om musiken till någon David Lynch-film, det är suggestivt, lite indianerna-på-torget känsla med trummor som omfamnar de flesta riter, fast bra. Mathias’s toner som han skapar oralt är det ingen tvivel på, utan han gör det med stor självkänsla och det finns hitvarning. Sätt dina google-kunskaper och leta upp honom på Metro On Stage, rösta, för det förtjänar han.
Han förtjänar även fler visningar på Youtube, så kolla in det här:
http://youtu.be/tUvUSb-YWT0

”Hemma Hos”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s