Geoff Travis på Strand

Igår var jag, Gustaf (en av oss från medlemmarna i Demobanken), på en musikträff arrangerad av independentdistributören Border Music som fyllde 30 år. Detta ägde rum på Strand i Stockholm och stället var fullt med skivbolags-, bokningsbolags- och skivbutiksnissar. Förutom mat, dryck och en radda band som spelade så hade dom fått dit den legendariske Geoff Travis. Goeff Travis är grundaren till Rough Trade, år 1976. Rough Trade var från början en skivbutik i London där en hög egenimporterade skivor från USA av Geoff själv låg till grund för affären. Med tiden kom butikens och Geoffs engagemang att utvecklas till ett av de största independentskivbolagen i världen, med artister som The Smiths, The Libertines och Anthony and The Johnssons med många fler.

Kvällen på Strand kickade igång med att musik- och kulturjournalisten Jan Gradvall i egen hög person gjorde en intim och personlig intervju med Geoff. Geoffs visa ord och historier gav en engagerad musikälskare som jag en boost full av inspiration för att jobba med musik. Trots hans höga position inom musikindustrin så var det socialt entreprenörskap för musik han förespråkade från början till slut. Det var musiken det handlade om, kontrakt och affärer med artister var bara förvirrande och egentligen onödiga.

”I don’t care about business, I care about music.”, säger Geoff och alla i lokalen applåderar.

När andra musikaffärer tyvärr lägger ner, en för en, så öppnar Rough Trade en ny. Nästa kommer poppa upp i Williamsburg, New York. Denna kommer vara större än de vanliga och innehålla ett kafé och en scen för liveframträdanden. Han skapar alltså en ny mötesplats för musik och musikälskare. Geoff tror att folk i denna musikdigitaliserade värld vill ut och träffa andra likasinnade människor och dela glädjen av musik.

Dessutom säger säger han att musik är bäst live.

”Man vet inte hur ett band låter för än man har hört det live.”

Och detta är precis även vad vi på Demobanken tror på och vill skapa. Vår filosofi går i Geoff Travisanda – där allting handlar om musiken.

”Hemma Hos”

Image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s