Ensamhushåll

Ensamhushåll har precis spelat in två livevideor på fina antikvariat Antikvanti i Malmö. Miljön och det avskalade framförandet för tankarna till Mumford & Sons Bookshop Sessions där de spelar sina låtar akustiskt i en bokhandel, och denna anda är en anda som passar Ensamhushålls nya låtar som handen i handsken. I skrivande stund jobbar Ensamhushåll med att skriva och repa in material till ett nytt släpp. Medans vi väntar på det vill vi tipsa er om att på in på Ensamhushålls hemsida där ni kan ladda ner deras EP från 2011, ”Ensamericana” och även tidigare demos helt gratis! Däribland finns Kent-covern ”VinterNoll2” som för snart fem år sedan gjorde att bandet snabbt hittade en publik. Då bestod bandet av Andreas Jb och Hans Stengård, och låtarna de gjorde då spelades in under enkla förhållanden i Andreas lägenhet. De nådde ut till sin publik genom att lägga ut låtarna för nedladdning på sajter som myspace och youtube.

Efter att sedan ha legat lågt i några år bestämde sig duon 2010 för att blåsa nytt liv i Ensamhushåll. Rasmus Olsson, Johan Pettersson och Jakob Hülphers rekryterades till bandet som för första gången nu också fick en riktig replokal. Ensamhushåll gjorde under senare delen av 2010 en rad spelningar runt om i Skåne. De hann även med att ge ut tre nya låtar (denna gång inspelade i Rasmus korridorrum) innan året tog slut.

2011 blev bandet ombett att medverka på en skiva till förmån för de hemlösa i Skåne, i sällskap med fina akter som bl.a. Timbuktu, Mikael Wiehe, A Camp och Peps Persson. Under två helger i Malmö spelade man också in en tre låtars EP, titulerad Ensamericana. Inspelningen av EP:n gjordes för första gången i Ensamhushålls historia i en riktig studio. Musikaliskt osar låtarna på Ensamericana mer country än vad bandets tidigare mer pop- och visorienterade repertoar har gjort. Textmässigt behandlar EP:n samma teman som Paulus första brev till korintierna, det vill säga tro, hopp och kärlek.

Den 10 april spelar Ensamhushåll på Doc Lounge på Babel i Malmö, och den 13 april tillsammans med Allvarligt och Funked Up på Blekingska nationen i Lund.

”Hemma Hos”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s