Dalaplan, bandet som botar feber med Feber

Dalaplan är Malmöbandet som tar Skåne med stormsteg. Deras första EP med självbetitlade namnet Dalaplan blev väl mottaget av så väl publik som journalister. Och med fina recensioner ibland annat Sydsvenskan har bandet gjort en rad spelningar i Malmöområdet som alla har haft två gemensam nämnare. Konserterna drar alltid mycket folk och dessa genomförs med en alltid lika nöjd publik som likväl dansar sig svettiga.

Vad är det som skapar denna eufori? Om du någon gång har träffat frontmannen och sångaren Niklas Svensson förstår du varför. Med sin bräkiga skånska och totala inlevelse tar han över scen och levererar den positiva energi som kan få den dystraste själ att blomma ut till härlig dans.

Dalaplan har sina musikaliska rötter i MC5, The Sonics och påminner oss en hel del om Kal P. Dals glansdagar. Till allas glädje släppte bandet nyligen EP:n  Feber som är lite rockigare och lite punkigare än föregångaren. Dalaplan ligger inte på latsidan och i detta nu spelas det in nya låtar som vi hoppas på ska bli den fullängdare som tar bandet till nya framgångar. Om du aldrig har hört Dalaplan och vill berika din tillvaro kan vi med glädje konstatera att bandet spelar på Volym i Malmö 13/3 och på KB 21/4.

Lyssna och älska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s